amazing space! (museum)

det er ikke nemt at holde sig på måtten, når man er rundt på gulvet…

søndag, 1. marts 2009

en nekrolog er vel OK i en død blog ..?

arkiveret under: afslutninger, science fiction — klaus @ 11:40

philip josé farmer lærte mig hvad det vil sige at blive høj på science fiction … jeg kan ikke huske præcis hvornår det var jeg læste to your scattered bodies go, men det er også lige meget – den sendte mig derud hvorfra nogle læsere aldrig vender tilbage og i de efterfølgende år opsporede og anskaffede jeg mig hver eneste bog han havde skrevet (og jeg læste dem alle sammen) … farmer var stor i 60’erne og igennem det meste af 70’erne … det virkede som om han skrev på en eller anden bølge af kosmisk energi og hittepåsomhed … det ene øjeblik skrev han skæve science fiction-romaner, i det næste knastørre kontrafaktiske afhandlinger om lord greystokes hemmelige liv … han var en uudtømmelig kilde til inspiration og underholdning … på et tidspunkt (i midten af 70′’rne) fik han, efter at have plaget i årevis, vonneguts tilladelse til at skrive en kilgore trout-roman … det blev til venus on the half-shell og det nærmeste farmer kom til mainstream-berømmelse … flere anmeldere tog fejl og erklærede den som enten vonneguts bedste roman i lang tid eller den dårligste… kurt vonnegut blev pissesur og nedlagde absolut forbud mod at farmer fortsatte med at producere flere trout-romaner … efterfølgende var det en af de ting man ikke skulle spørge om hvis man stødte ind i den velkendte amerikanske forfatter … den senere del af forfatterskabet blev mest variationer over de gamle temaer eller hobby-projekter som er den slags en etableret forfatter kan tillade sig … i lang tid kunne jeg ikke lade være med at købe bøgerne alligevel, men blev aldrig rigtigt skæv som i gamle dage … farmer var en af æresgæsterne ved fabula77-festivalen og en god en af slagsen, venlig og imødekommende over for alt og alle og det er sådan jeg vil huske ham … godt gået, gamle dreng …

2 kommentarer »

  1. Den har bare været skindød…:-D

    kommentar af capac — søndag, 1. marts 2009 @ 20:03

  2. Jeg synes den rører lidt på sig endnu…

    kommentar af Henrik — tirsdag, 3. marts 2009 @ 4:15

RSS af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URI

efterlad en kommentar

i am flyyyying!

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Drevet af WordPress og godt humør!